Üç dakikalık tarifler: 2- Taze GUACAMAOLE Sos
Avokado, coğrafya olarak yeni yeni tanıdığımız bir meyve. Benim meyve ile ilk tanışmam, İspanyol arkadaşımın salataya avokado koyması ile oldu. Avokadonun direk olarak tüketebileceğim bir meyve olmadığını da bu şekilde anlamış oldum. Avokado genellikle sağlıklı (bitkisel) yağ olarak kullanılan bir besin. Bunun yanı sıra avokadoyu en sık görebileceğiniz yer guacamaole sos. Bu sos bir kere yerseniz hep yemek isteyeceğiniz türden. Kendimden biliyorum, çok güzel tapasları olmasına rağmen gittiğim bir mekanda hep guacamaole sos ve cips menüsü olmasını isterdim. Çok yakın bir zamanda instagramda karşıma tarifi çıkınca artık kendi istediğim zaman bu sosu yapar hale geldim. Siz okurlarımın da bu lezzetti denemeniz için üç dakikalık tarifler serime guacamaole sosu ekledim. Dilerseniz tarife geçelim.
Malzemeler yine oldukça basit ama bize bir adet avokado lazım. 1 adet avokado, 1 adet domates, 1 soğanın çeyreği, biraz jalapeno biber (isteğe göre koyabilirsiniz), limon, tuz ve karabiber.
Öncelikle soğan ve domatesi küp küp kesin. Üzerine jalapeno biberi de ekleyin bunları bir kapta karıştırıp bekletelim. Avokadonun iç kısmını alıp, ezin. Avokadoyu soymak için birçok videodan yararlanabilirsiniz. Daha sonra ezdiğimiz avokadoyu da diğer kaseye dökelim. İsteğe göre zeytin yağı tuz ve karabiber eklediğinizde sosunuz hazır olacaktır. Bu tarif bir kişiliktir. Hadi paylaşmayı seviyorsanız iki kişilik olsun. Malzemeleri çoğaltıp istediğiniz kişi sayısına kadar arttırabilirsiniz. Yanına genellikle sade cipsler hatta mısır cipsleri tercih edin. Şimdiden keyifli bir akşam diliyorum. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder