5 dakikada TURTA yapıyoruz 🥧

 Kafanızda turta denilince oluşan şekli pıpprtatik bir şekilde yapmanın tarifini paylaşacağım bugün sizlerle. Öncelikle tarif benim değil. Ama bu tarif iyi ki var iyi ki paylaşılmış ki bizlerde nasipleniyoruz. Bu tarifte beni asıl etkileyen iki şey var. Birincisi; az malzemeli olması. İkincisi yapımının çok kolay olması. Ben sizinle öğrendiğim ve ilk yaptığım elmalı turtayı paylaşacağım. Dilerseniz tarife geçelim. 

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır | Faydaloji

Malzemeler: 
  •  Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı yada margarin (125 gr)
  •  1 adet yumurta
  •  Yarım su bardağı toz şeker
  •  Yarım paket kabartma tozu
  •  2 su bardağı un (elinize yapışmayan hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz)

İç harcı için;

  •  3 adet elma
  •  2 yemek kaşığı toz şeker
  •  1 tatlı kaşığı tarçın
Yapımı: 

Tarifte ilk olarak elmalı iç harcını hazırlanıyor ama önce hamuru yapıp, hamur dinlenirken iç harcı yapmak isterseniz o da olur. Sıralama burada fark etmiyor. İç harcı için elmanın kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin ve bir tavaya alın. Şeker ve tarçın ekledikten sonra suyunu çekene kadar karıştırın.

Tart hamurunun hazırlanışı için önce tereyağı ve yumurtayı bir kapta güzelce karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun 15-20 dk dinlenmesi gerekiyor. (Girişte de dediğim gibi isterseniz hamuru önce yapıp iç harcın soğuması, isterseniz önce iç harcı yapıp hamurun dinlenmesini bekleyebilirsiniz.)

Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parçayı ayırın bunu daha sonra üstü için şerit yaparken kullanacağız. Diğer hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile açın. Kullanacağınız borcam genişliğinde (yuvarlak ve kare borcamlar) hamuru açın. Yağlı kağıttan kurtararak borcama yerleştirin. İç harcı tarta yerleştirin. Daha sonra kalan hamuru aynı şekilde açıp bıçakla dikine şeritler oluşturun. Bu şeritleri turta şeklinde dizin.

Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

promenade gourmande: Elmalı tart / Apple pie

Nefis yemek tariflerinden öğrendiğim bu tarifin videolu anlatımı da mevcut dilerseniz izleyip kolayca yapabilirsiniz. Elmalı turtadan sonra ben bu hamur tarifi ile şeftalili ve vişneli turta denedim. Hepsi çok güzel oldu. Umarım sizlerde keyifle ve afiyetle yapar ve yersiniz. Afiyet olsun şimdiden. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Netflix'te mevcut İspanyolca diziler (DİZİ ÖNERİSİDİR) 👀

Capitoline Wolf (The Roman She-Wolf)

Hangi içkinin yanında hangi yiyecek tüketilmeli?