Deniz suyu ve terlemek cildi güzelleştiriyor mu?

 Merhaba sevgili okurlar. 

Yazları ve spor yaptığım dönemlerde yüzümde bir güzellik sezerim. Denize girdiğim ilk iki haftadan sonra yine bu durumu fark ettim yüzümde. Daha sonra ,az önce başlıkta okuduğunuz soruyu sordum kendime. 

Deniz suyu ve terlemek cildi güzelleştiriyor mu?

Evet arkadaşlar güzelleştiriyor ve bu öyle büyülü bir şey değilmiş. Mantıklı bir düşünme yaptığımızda terlemenin gözeneklerle vücuttan atıldığını düşünürsek, gözenek temizliğinde terleme kadar faydalı bir yol olamaz. Resmen doğal peeling ! Gözeneklerin temizlenmesi ve açılması ciltte özellikle yüzde o denli fark ediyor ki... Eğer daha önce dikkat etmediyseniz, bir hafta düzenli kardiyo çalışmanızdan sonra yüzünüze bakmanızı tavsiye ederim. 

Gelelim deniz suyuna. Bu işin de pek bir sihri yok. Deniz suyunun yaralar üzerindeki etkisini az çok biliyoruz. Sadece yaralarda değil ciltteki sivilce, kızarıklık, iltihaplar gibi birçok cilt probleminde iyileştirici etkiye sahip. Deniz suyunun faydaları bununla da bitmiyor ama. Deniz suyu içinde bulunduğu potasyum klorür sayesinde cildin genç kalmasına da katkı sağlıyor. Hatta hani deniz gören sokak, ya da deniz görünce mutlu olamamızın sebebi de deniz suyu. Deniz suyunun içindeki bileşenler ruhsal olarak bize mutluluk veriyor.

Eminim siz de bu durumu fark etmişsiniz. Ben de öğrendiğim için sizinle paylaşmak istedim. 

Bir daha ki bilgi paylaşımında görüşmek üzere. 






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Netflix'te mevcut İspanyolca diziler (DİZİ ÖNERİSİDİR) 👀

Capitoline Wolf (The Roman She-Wolf)

Hangi içkinin yanında hangi yiyecek tüketilmeli?